Captured Nature

Ik lig in de lente- en zomermaanden het liefst languit op mn strandstoel op mn balkon nog bruiner te worden dan dat ik al ben. Maar omdat ik me 3 jaar terug enorm vergist heb in een verhuizing naar de Randstad zit dat er niet meer in. Ik heb nu zels 2 balkons maar de buurt is gewoon tokkie. Nu maak ik rond deze tijd eerder lange wandelingen in het park/bos, niet ver in de buurt van waar ik zelf woon.

In de lente van 2010 deed ik dat ook, we hadden toen net een enorm warme periode achter de rug en dat zag je terug en de bloemen en planten in het park.
Alles zag er prachtig gedroogd uit en ik besloot een aantal bloemetjes en planten mee terug naar huis te nemen. Ik leerde toen net met kunsthars om te gaan en het ingieten van bloemetjes en plantjes was 1 van mn eerste testprojectjes geweest, met dit als resultaat:


  • Save

  • Save

Vooral deze pluisbloemetjes laat ik het liefst gewoon in de zon drogen omdat de ronde vorm behouden blijft bij heeeel voorzichtig ingieten.

Wanneer je minder voorzichtig ingiet krijg je dit werk, wat ook mooi kan zijn maar als dat niet je bedoeling is ,is het toch een teleurstelling.

Deze zomer en lente ben ik weer wezen wandelen en plukken en heb weer enkele ontworpen gedroogde flora kettingen online op mn website geplaatst.
Binnenkort staan er nog meer varianten op de website.

1 Comment

Leave a Reply