Openbaring: Een pot groente open krijgen.

Hoe krijg je de deksel van een pot groente los dat muur- en muur vast zit ?
– Pak een schroefje en een hamer
– Sla een klein gaatje in de deksel
– En de deksel draait ineens moeiteloos los
 • Save

Ik wou dat ik dit wat eerder wist …

How to get rid of a stuck vegetable jar lid?
– Take a screw and a hammer
– Turn a small hole in the lid
– And the lid suddenly runs off with ease

I wish I knew this sooner…

10 Comments

 1. In dat geval houd ik de pot met beide handen stevig vast terwijl mijn vriend met zo'n opener in beide handen probeert te draaien.
  Volgende keer dus gewoon een spijkertje en een hamer… Hé ja!
  Bedankt voor de handige tip ;o)

 2. Ik mishandel de deksel altijd vorzichtig door er met de achterkant van mijn vork onder te wroeten; zo krijg je er ook lucht in en als je het voorzichtig doet kan je de deksel en dus het potje later nog gebruiken (voor jam ofzo)

 3. Anonymous

  Gewoon de punt van een mes door het deksel steken, een gewoon klein mesje waar je aardappelen mee schilt is al voldoende, veel gemakkelijker dan te sukkelen met schroef en hamer en een vork om onder het deksel te wroeten of zo, zo doe ik het altijd! 😉

 4. ik ben dat altijd bang dat het puntje van het mes afbreekt of het vorkje a la uri geller krom wordt :')
  of ik krijg dat soort voorwerpen gewoon niet tussen deksel en pot.
  het gaatje prikken wordt voor mij echt het snelst 🙂

 5. ik klop met mijn vlakke hand op de onderkant van dat bokaaltje en dan gaat dat normaal gezien ook open. Dat geeft zo'n ploppend geluid, die klap…

 6. Haha, dat van die vork herken ik wel hoor! En als je toch niet heel veel jam ofzo maakt, kan ik me voorstellen dat een schroefje het simpelst is! Dat van het kloppen met de vlakke hand raad ik af aan iedereen die op mij lijkt: nog dagen met een bijkans gekneusde hand lopen en het potje nog steeds zo dicht als een oester is niet leuk……..

 7. hahaaaa, nee de boontjes zijn na de ontdekking inmiddels gekookt, opgepeuzeld, verteerd , uitgepoept en ronddrijvend ergens in de noordzee gok ik.

Leave a Reply