Sprinkhaan

Een paar jaartjes geleden had ik op een avond, liggend in bed, een aanvaring met een sprinkhaan. Er sprong vanuit het niets een joekel van iets groens met pootjes zo op mn neus! Het bleek een sprinkhaan achteraf.
 • Save
Ik greep er naar en smeet het door de slaapkamer en dacht er te laat aan om het meteen het raam uit, richting de tuin van de benedenburen te gooien. Ik heb dus ook nog eens eerst diep in de nacht achter dat springende en huppelende fanatiek stuk smerigheid aan gehold. Zoiets wil je niet weer plots op je neus krijgen.
Overigens kreeg ik een paar dagen later te horen dat ik geslaagd was voor mn studie en kon ik de lettertjes Ing. voor mn naam plaatsen πŸ˜‰

Dus ik had ff op gezocht waar een sprinkhaan zoal symbool voor kan staan:

Sprinkhaanmacht der stilte, griezelige sprongen vooruit, springt rond in ruimte en tijd, handelt in vertrouwen, springt zonder te weten waar hij landt, astraal reizen, stapt over obstakels heen, maakt nieuwe stappen vooruit, vermogen om snel van carrière te veranderen, nieuwe sprongen van geluk

Nu zie ik er weer een springend en huppelend fanatiek stuk smerigheid stil op mn gordijn zitten, ben benieuwd wat het deze keer voor interessants te brengen heeft πŸ˜‰

 • Save
 • Save

6 Comments

 1. maak je niet druk, het diertje is meteen weer de natuur in geslingerd πŸ˜‰
  ik hou niet zo van insekten in mn woning

 2. Anonymous

  Nou wat een prachtig symbolisch wezen , de sprinkhaan- terwijl ik zit te luisteren naar een man die een buitenaardswezen (Bashar)luister, gaat er een groene sprinkhaan op het scherm van mn laptop staan- er is zelfs een vechtkunst gebasseerd op de sprinkhaan, praying mantis kungfu-
  is nix smerigs aan , aan sprinkhaan- aan de mind/geest daarentegen…. maar zelfs de mind kan gezuiverd worden dus er is nog hoop voor je Janis πŸ˜‰ maar ik ben maar al te blij en dankbaar dat ik vandaag geconfronteerd ben met een sprinkhaan

 3. πŸ˜€ ik vind ze ook prachtig … maar dan buiten πŸ˜‰ en niet in het donker in m'n woning, dan zijn het net springende spinnen als je niet weet wat er in de nacht zomaar op je afkomt πŸ˜€ … en spinnen vind ik niet eens zon ramp

 4. Heb ik ook nu op mijn bed…prachtig..eerst sprong op mijn arm…..ik weet niet ….maar ik ben bpositief…blij….denk.gr

Leave a Reply