Lancering Nederlandse versie Dawanda

DaWanda, de online marktplaats voor ontwerpers en andere creatievelingen, lanceert op zondag 12 augustus 2012 de Nederlandse versie van dit internationale platform. Om dat te vieren organiseert DaWanda diezelfde dag een designmarkt in het Meininger Hotel in Amsterdam West.

Tijdens deze dag presenteren zo’n 100 ontwerpers uit verschillende Europese landen zelf hun handgemaakte producten die passen binnen dezelfde thema’s als dat de online marktplaats gebruikt (mode, sieraden, accessoires, kunst, wonen en kinderen). Iedere ontwerper krijgt een eigen hotelkamer tot zijn of haar beschikking die, geheel naar eigen smaak, als verkoopruimte wordt ingericht.

Handgemaakte producten
Sinds de oprichting in 2006 in Berlijn is DaWanda uitgegroeid tot Europa’s grootste online marktplaats voor handgemaakte producten. Inmiddels is er een Duitse, Engelse en Franse versie van de site en vanaf 12 augustus ook een Nederlandse versie.

Social commerce platform
Vandaag de dag worden onder de 1,7 miljoen geregistreerde DaWanda gebruikers zo’n twee miljoen producten aangeboden. Dagelijks komen daar zo’n 7.000 bij. Kopers leggen direct contact met de makers ervan en kunnen zo eventueel aanvullende wensen doorgeven. Kopers kunnen ook met elkaar in contact komen en informatie waaronder ratings, reviews en recommendations uitwisselen. Dit maakt DaWanda.nl tot een social commerce platform, een essentieel onderdeel van de koopbeleving van DaWanda.

Uitbreiding
In 2012 worden kantoren in Nederland en Frankrijk geopend en waarschijnlijk minstens nóg een ander kantoor in een Europees land. Deze uitbreiding genereert voor de DaWanda verkopers een groeiende klantenkring, ook buiten de eigen landsgrenzen.

Goed nieuws dus, je hoeft voorlopig ook geen fee te betalen bij de verkoop van je ontwerpen 🙂 zoals bij Etsy en de valuta is gewoon in Eu.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply